Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κόβουν τον ΦΠΑ στις κάρτες


Νέα ρύθμιση στο τραπέζι

Και στις πιστωτικές και στις χρεωστικές κάρτες η μείωση του ΦΠΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η αποτυχία χρήσεως της φοροκάρτας ή ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων προκάλεσε τη δημιουργία δελεαστικότερων τρόπων προσέλκυσης καταναλωτών. ‘Ετσι τώρα δίνετε το “τυράκι” της μείωσης του ΦΠΑ οι καταναλωτές να πιαστούν στη "φάκα". Αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά θα πέσουν για να μας πείσουν να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις κάρτες. Είναι πασιφανής η κοροϊδία τους που μόνο ένας ανόητος θα επέλεγε να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τους (πιστωτικές - χρεωστικές και φοροκάρτες).
Μειώνουν λένε τον ΦΠΑ κατά 3% στις αγορές με κάρτα. Αναρωτιέται κανείς από αυτούς τους εξυπνάκηδες τι σημαίνει αυτό; Όταν ο βασικός μισθός φτάνει τα 500,00 ευρώ και κάποιος καταναλωτής θελήσει να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα όλο τον μισθό του για αγορές, θα έχει ένα όφελος 15,00 ευρώ. Θα μπορούσε να γελάσει ο κάθε νοήμων άνθρωπος με την βλακεία τους, όταν το κράτος μας γδέρνει δημιουργώντας καθημερινά έμμεσους και άμεσους φόρους, όταν το χαράτσι ανέρχεται σε αρκετά εκατοντάδες ευρώ, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνετε με της κίνησης, αυτοί οι "ειδικοί" μιλάνε για τόνωση της αγοράς με την χρήση καρτών για να κερδίσουμε 15,00 ολόκληρα ευρώ. Δεν μιλάνε καθόλου για ανάπτυξη που έχει γονατίσει η αγορά αλλά ολόκληρη μείωση του ΦΠΑ της τάξεως των 3%, αυτό λένε θα λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Διαβάστε τα δημοσιεύματα που ακολουθούν ώστε να γελάσετε με την οικογένειά σας. Έρχονται Χριστούγεννα και πρέπει να βλέπουμε την όμορφη πλευρά της ζωής, ας γελάσουμε με την βλακεία τους και ας σκεφτούμε μετά τους ανθρώπους που πεινάνε, που δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, τους πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, τους χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται και δεν πληρώνονται, όλους όσους αυτοκτόνησαν για τις οικονομικές δυσκολίες που είχαν και μετά από όλα αυτά θα τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις κάρτες σας.
Ένα σημείο που θα έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι το τελευταίο τμήμα του άρθρου: "Παράλληλα διευκολύνονται (;) οι καταναλωτές στις όποιες αγορές τους καθώς τα μετρητά τείνουν να καταστούν είδος εν ανεπάρκεια …"
Αλήθεια αυτές οι κάρτες ποιόν διευκολύνουν; Τους τραπεζίτες που δεν έχουν μετρητά ή τους καταναλωτές; Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι οι τράπεζες συλλέγουν τα μετρητά δίνοντας τα στην κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, έτσι καθηλώνεται η αγορά και μας αναγκάσουν να χρησιμοποιούμε το λεγόμενο "ηλεκτρονικό - πλαστικό χρήμα".
Αντισταθείτε πριν είναι αργά. Η εξάλειψη των μετρητών μας κάνει υποχείρια του συστήματος. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ελευθερία μας και δεν θα αποδεχθούμε το δέλεαρ μερικών δεκάδων ευρώ.


Ακολουθεί το άρθρο:


Ένα νέο σενάριο για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και για την είσπραξη ΦΠΑ από το Δημόσιο επεξεργάζονται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 3% στις αγορές με κάρτα, κάτι που αποτελεί πρόταση των τραπεζών η οποία είχε υποβληθεί στην κυβέρνηση πριν ένα χρόνο.

Δεν αφορά μόνο τις πιστωτικές αλλά και τις χρεωστικές, που χρησιμοποιούνται αντί μετρητών με απευθείας χρέωση λογαριασμού καταθέσεων και δεν έχουν επιβαρρύνσεις με τόκους. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο σε καταθετικό λογαριασμό.

Παρ’ ότι η πρόταση υπήρχε εδώ κι ένα χρόνο, η κυβέρνηση επέλεξε να υιοθετήσει το μέτρο της φοροκάρτας, η οποία όμως δεν «περπάτησε» και τώρα επαναφέρει την αρχική πρόταση.


Στην περίπτωση που ένας καταναλωτής επιλέξει τη χρήση χρεωστικής κάρτας, μπορεί να ο ίδιος έχει όφελος από την αυτόματη μείωση του ΦΠΑ, το δε δημόσιο να εισπράττει εγκαίρως το φόρο ο οποίος, εφόσον θα παρακρατείται μέσω της κάρτας, θα αποδίδεται από τις τράπεζες.

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το protothema.gr, οι σχετικές πληροφορίες παραπέμπουν σε μείωση ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, ανάλογα με το προϊόν και την υπηρεσία.



Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί:
«Δώστε και σώστε» τα άδεια Ταμεία του Δημοσίου

Κόβουν τον ΦΠΑ στις κάρτες

Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ κατά 3%, από το 23 στο 20%, και από το 13% στο 10%, θα καταβάλλουν οι καταναλωτές που θα ψωνίζουν με πιστωτική κάρτα, σε μια νέα προσπάθεια να τονωθεί η αγορά και κυρίως να αυξηθούν, κατά το δυνατόν, τα έσοδα του Δημοσίου.

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει λάβει και την έγκριση της τρόικας.

Διπλό αναμένεται το όφελος, καθώς με τη χρήση των πιστωτικών καρτών οι επιχειρήσεις και οι καταστηματάρχες είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι και να εισπράττουν τον ΦΠΑ και – κυρίως – να τον αποδίδουν στο Δημόσιο. Για την ακρίβεια την απόδοση του ΦΠΑ θα την κάνουν ουσιαστικά οι ίδιες οι τράπεζες σε κάθε εκκαθάριση συναλλαγής με τις επιχειρήσεις!

Παράλληλα διευκολύνονται (;) οι καταναλωτές στις όποιες αγορές τους καθώς τα μετρητά τείνουν να καταστούν είδος εν ανεπαρκεία …
ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)