Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

από την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika


ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ

Στην παλιά καπνοβιομηχανία που εμείς την έχουμε για βουλή μέχρι σήμερα κανείς δεν βγήκε να πει την Τουρκία ¨εισβολέα¨. Ούτε καν αυτοί που θεωρούνε τους εαυτούς τους ¨σκληρούς αριστερούς¨ .

Κανείς δεν έφερε αντίρρηση στους εορτασμούς της 20ης Ιουλίου ως μέρας ¨Γιορτής της Ειρήνης και της Ελευθερίας¨.

Κανείς δεν έφερε αντίρρηση στον χαρακτηρισμό μιας αιματηρής στρατιωτικής επιχείρησης ως ¨Ευτυχισμένη Ειρηνευτική Επιχείρηση¨. ..

Αυτή η βουλή δεν είδε τέτοια γενναία φωνή. Και τώρα η αλήθεια που φοβόμασταν να πούμε λέγεται πλέον στην Τουρκική εθνοσυνέλευση. Αυτά που θα έπρεπε να πούμε εμείς τα λένε άλλοι. Άλλοι επαναστατούνε απέναντι στην τάξη ενάντια στην οποία εμείς θα έπρεπε να εξεγερθούμε…

Εμείς δεν μπορέσαμε να σκίσουμε το σάββανο…Στην Τουρκία το έσκισαν…

Ο Ερτογρούλ Κιουρκτσού δεν είναι ένας συνηθισμένος βουλευτής. Γεύτηκε τον κύκλο της φωτιάς και της προδοσίας..Αντιμετώπισε τον θάνατο… Έθεσε την ζωή του σε κίνδυνο για να σώσει από την εκτέλεση τον Ντενίζ Γκεζμίς και τους συντρόφους του. Το 1972 μαζί με τον Μαχίρ Τσαγιάν και τους άλλους συντρόφους βρέθηκε στο Κιζίλντερέ κάτω από βροχή σφαιρών του στρατού… Από εκείνη την λίμνη αίματος ήταν ο μόνος που βγήκε ζωντανός… Τώρα είναι βουλευτής του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας…Στις τελευταίες εκλογές είχε μια έκρηξη στις ψήφους του. Χρόνια πριν σε μια ζωντανή εκπομπή λογομαχώντας με τον Ντογού Περιντσέκ του είπε ¨φαίνεται εσύ δεν έχει φάει κανένα επαναστατικό χαστούκι¨ και τον χαστούκισε…

Ο Ερτογρούλ Κιουρκτσού σε ομιλία του τις προηγούμενες μέρες στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποκάλεσε την Τουρκία ¨εισβολέα¨. Την χαρακτήρισε ως εισβολέα στην Κύπρο…Εμείς για χρόνια το λέμε αυτό το πράμα στην εφημερίδα μας. Και μάλιστα πληρώσαμε και πληρώνουμε το τίμημα για αυτό… Δύο βόμβες…Δύο ένοπλες επιθέσεις…Συλλήψεις, φυλακίσεις, κατασχέσεις…Και εκατοντάδες μηνύσεις….

Η Τουρκία πριν το 1974 η Τουρκία ήταν εγγυήτρια δύναμη στο νησί. Μετά από το 1974 έγινε εισβολέας…Και έδωσε στους δικούς μας εδώ μια βουλή παιχνιδάκι…Μια κυβέρνηση και ένα μέγαρο… Να έχουν να παίζουν όσο θέλουν… Αυτοί λοιπόν χοροπήδησαν από την χαρά τους….Και τόσα χρόνια παίζουν….

Η αναφορά αυτή του Κιουρκτσού περί εισβολέα είναι γνωστό πως εκνεύρισε ιδιαίτερα τον φουκαρά τον Εγεμέν Μπαγίς…Και προσπάθησε να του απαντήσει. Και τι είπε, ξέρετε ;

¨Η Τουρκία το 1974 με την Ειρηνευτική επιχείρηση που πραγματοποίησε διασφάλισε την γαλήνη δίχως να ματώσει η μύτη κανενός¨ !

Δήθεν δεν μάτωσε η μύτη κανενός ! Δεν διαβάσατε λάθος…

Μετά από αυτή την δήλωση του Μπαγίς ο Κιουρκτσού πήρε πάλι τον λόγο και δήλωσε : Απορρίπτω την καταγγελία σας και σας την επιστρέφω. Ο χώρος συζήτησης για αυτό το θέμα είναι εδώ και από τώρα και πέρα θα συζητιέται στην βουλή….

Ας τεντώσουν τα αυτιά τους οι δικοί μας βουλευτές….Κάθονται εκεί σαν τις κούκλες στην βιτρίνα…Μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να εκφράσουν σε εκείνα τα μικρόφωνα τον πιο απλή αλήθεια…Κανενός η περηφάνια δεν ενοχλείται από το ότι κάθονται σαν τις κούκλες σε μια ελεγχόμενη βουλή….Η κυβέρνηση της Άγκυρας μας καταστρέφει. Και κουβέντα δεν βγάζουν…

………….

Και ενώ στην τουρκική βουλή συζητάνε για την εισβολή….

Στο δικό μας χάος ακόμα παίζουν την μακριά γαϊδούρα.

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα

Αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ 14-12-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)