Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ


Η άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας θα θεωρείται αδίκημα στην Γαλλία.

Ο Σαρκοζύ για να διασφαλίσει τις ψήφους των Αρμενίων στις προεδρικές εκλογές του 2012 επιφέρει ποινή φυλάκισης για όποιον αρνείται την γενοκτονία.
Στην Γαλλία η πρόταση νόμου που προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ για όποιον αρνείται ή υποβαθμίζει γενοκτονίες, αφού πέρασε από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή ήρθε στην βουλή.
Η πρόταση που ετοιμάστηκε από την βουλευτή Μασσαλίας του κυβερνητικού κόμματος Βαλερί Μπογιέρ και θα τεθεί προς ψήφιση στις 19 Δεκεμβρίου. Το κοινοβούλιο της Γαλλίας στις 29-1-2001 είχε εγκρίνει ψήφισμα που ανέφερε πως ¨Η Γαλλία αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία που έγινε το 1915¨. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως ¨Πίσω από την πρόταση νόμου βρίσκεται ο Σαρκοζύ¨. Ο Σαρκοζύ που αναμένεται να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, έχει αλλάξει στάση για να μπορέσει να πάρει τις ψήφους της αρμενικής διασποράς. Η δεύτερη αρμενική κοινότητα με 500.000 άτομα ζει στην Γαλλία.
Δεν υπάρχει μέρος γıα την Τουρκία στην Ε.Ε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ, όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητας της Άγκυρας για την Ε.Ε. συμβούλεψε ¨να συνεχίσει τον ρόλο της ως γέφυρα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση¨. Ο Σαρκοζύ ανέφερε πως μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω της κρίσης χρέους, πλέον υπάρχουν δύο Ευρώπες και υεπράσπισε την θέση του πως η Τουρκία δεν έχει θέση ούτε σαν νέα χώρα ούτε εντός των 27. Ο Σαρκοζύ είπε πως τα πιστέυω του στο θέμα της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει και είπε πως ¨Η Ε.Ε. πρώτα από όλα είναι η Ευρωπαϊκή ήπειρος. Εξ όσων ξέρω η ισχυρή δύναμη, το μεγάλο έθνος των Τούρκων φίλων μας είναι βασικά στην Μικρή Ασία¨.
……………


Σχόλιο : Άσχετα με το αν πιστεύει κάποιος το αν έγινε ή όχι η γενοκτονία, η επιβολή της με αυτό τον τρόπο είναι απαράδεκτη και φασιστική.


σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Όσο κι αν αναγνωρίζουμε την Αρμενική Γενοκτονία, όσο κι αν επιθυμούμε να αναγνωριστεί και η Ποντιακή Γενοκτονία σε παγκόσμιο επίπεδο, άλλο τόσο αρνούμαστε να φιμώσουμε την ελεύθερη σκέψη και τον ελεύθερο λόγο.
Νομοθεσίες του στυλ "εχθροπάθεια", και ποινές φυλάκισης για αναγνωρισμένα εγκλήματα μας οδηγούν σε πολύ επικίνδυνα τυραννικά μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)