Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ


Πρόσκληση από την τουρκική βουλή στους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων σχετικά με το σύνταγμα

Η Υποεπιτροπή Συγκερασμού Συντάγματος της τουρκικής βουλής αποφάσισε να καλέσει στην βουλή τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων για να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα του νέου συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά θα έρθουν στην βουλή και θα παραθέσουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους ο Πατριάρχης Φαναρίου των Ρωμιών Βαρθολομαίος, ο αναπληρωτής του Πατροιάρχη των αρμενίων Αράμ Ατεσιάν, ο αρχιραβίνος Ισάκ Χαλεβά και ο πνευματικός ηγέτης της Ορθόδοξης Κοινότητας των Ασσυρίων Γιουσούφ Τσετίν. Εάν δεν προσέλθουν θα κληθούνε τα ιδρύματα που θα υποδείξουν.

Το μέλος της επιτροπής Αλτάν Ταν δήλωσε : ¨Υπάρχουν πολλά μειονοτικά ιδρύματα. Τα περισσότερα από αυτά δεν τα γνωρίζουμε. Για αυτό ενσωματώσαμε την πρόσκληση των ανώτερων ιδρυμάτων των κοινοτήτων ή εκείνων που θα κρίνουν αυτοί σκόπιμο.

Εφ. Ακσάμ 8-12-2011


Τουρκικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)