Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

1915 ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ-1938 ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΣΙΜ


1915 Αρμενική Γενοκτονία-1938 Γενοκτονία στο Ντέρσιμ
Τις περασμένες μέρες συζητήθηκε ιδιαίτερα η συγγνώμη που είπε ο Ερντογάν για την ¨Σφαγή στο Ντέρσιμ¨
Για όσο διάστημα η Τουρκική Δημοκρατία δεν ζητά συγγνώμη για την γενοκτονία που διέπραξε πριν από αυτήν η ομάδα του ¨Ένωση και Πρόοδος¨ και δεν εκπληρώνει τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν τη συγγνώμη, κάθε συζήτηση περί συγγνώμης θα παραμένει ένα ψέμα.
Ας γυρίσουμε λίγο πίσω και ας θυμηθούμε τον καβγά αυτής της ομάδας για εξουσία, ομάδα από την οποία προήλθε και ο Μουσταφά Κεμάλ που είχε και τις ίδιες πολιτικές απόψεις με αυτούς
Πιστεύω πως και αυτή η συγγνώμη του Ερντογάν που έχει την ίδια νοοτροπία με τα μέλη του ¨Ένωση και Πρόοδος¨, αποτελεί προϊόν του καβγά για την εξουσία. Η συγγνώμη αυτή σίγουρα δεν συνιστά την πραγματική νοοτροπία του Ερντογάν.
Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει την ίδια μιλιταριστική νοοτροπία με αυτήν που είχαν τα μέλη του ¨Ενωση και Πρόοδος¨. Συνέπεσε μάλιστα μαζί τους σε όλες τις κόκκινες γραμμές τους.
Ας θυμηθούμε για μια ακόμη φορά την δήλωση του Ερντογάν σχετικά με την Αρμενική Γενοκτονία του 1915.
¨Ας το ξεκόψω από την αρχή, Μια τέτοια γενοκτονία δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ. Πρόκειται για εξολοκλήρου ψέμα. Καλώ τους ανθρώπους να το αποδείξουν¨.
Αυτές είναι οι απόψεις του Ερντογάν. Σαν αυτές που είχαν εκείνοι που διέπραξαν την γενοκτονία. ….Όπως οι απόψεις που έχει το Γενικό Επιτελείο….Μεταξύ τους δεν υπάρχει καμμία διαφορά.
………………
Η γενοκτονία στο Ντέρσιμ και οι άλλες σφαγές σε βάρος του Κουρδικού λαού είναι συνέχεια της ίδιας νοοτροπίας. Αν δεν είσαι ενάντιος στην αρμενική γενοκτονία δεν γίνεται να είσαι ενάντιος στην γενοκτονία του Ντέρσιμ.
Στην πραγματικότητα ο Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας συγγνώμη για το Ντέρσιμ στοχεύει στο να στριμώξει στην γωνία τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον ηγέτη του κόμματος CHP
H οικογένεια του Κιλιτσντάρογλου όπως και χιλιάδες άλλες από το Ντέρσιμ υπέστη μεγάλες ζημίες και πόνο.
Αλλά πραγματικά τι κρίμα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει παραδοθεί στην ¨επίσημη ιδεολογία¨ που στηρίζεται στην άρνηση και το ψέμα.
Ας δούμε τι είπε ο Κιλιτσντάρογλου μετά από την ¨συγγνώμη για το Ντέρσιμ¨ του Ερντογάν : ¨Τι μεγάλη ατυχία είναι αυτή, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας να έχει τα ίδια μυαλά με την αρμενική διασπορά. Γύρισαν φαίνεται τόσο τα μυαλά του που μην εκπλαγείτε αν στο σύντομο μέλλον επιβάλλει σε αυτό εδώ το έθνος και τους ισχυρισμούς περί αρμενικής γενοκτονίας. ¨Έτσι λέει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου….
Πόσο αξιολύπητη και ειρωνική κατάσταση….
Κατά την αρμενική γενοκτονία πολλές οικογένειες Κιζιλμπάσηδων Κούρδων από το Ντέρσιμ προσπάθησαν να βοηθήσουν τα θύματα της γενοκτονίας. Ποιος ξέρει μπορεί ανάμεσα σε εκείνους μπορεί να ήταν και ο παππούς του Κιλιτσντάρογλου…
Και πριν περάσει πολύς καιρός, 23 χρόνια αργότερα έζησαν και οι ίδιοι την ίδια μοίρα.
Πραγματικά τι ατυχία κάποιος που είναι μέλος ενός έθνους που έχει υποστεί γενοκτονία, να παραβλέπει και αυτήν την γενοκτονία αλλά και την γενοκτονία που υπέστη το αρμενικό έθνος!
Στην πραγματικότητα στην περίπτωση του Κιλιτσντάρογλου γινόμαστε μάρτυρες μιας πολύ πικρής αλήθειας. ¨Άτομα τα οποία στην δίνη της ψεύτικης επίσημης ιδεολογίας, βιώνουν μια σύγχυση ταυτότητας!¨.
Μακάρι ο Κιλιτσντάρογλου να είχε μάθει τίποτε από την αρμενική διασπορά που τόσο κατηγορεί!
Εφ. Οζκιούρ Γκιουντέμ 6-12-2011
Ερέν Κεσκίν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)