Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η μυστική κρίση στην αγορά της κινητής II

voda_cos_wind_katastimata
Χωρίς εμπορεύματα τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.Οι εταιρείες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των πιστώσεων στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα και οι έμποροι να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα και τα υπόλοιπα κατόπιν παραγγελίας.

Οι μειώσεις στις επιδοτήσεις λειτουργούν στην αγορά  των συσκευών αλυσιδωτά .Αποτέλεσμα οι συσκευές που κινούνται στην αγορά δεν υπερβαίνουν την αξία των 150€. Οι ακριβές και εξελιγμένες συσκευές αποτελούν παρελθόν στην ελληνική αγορά.

Φίλος με κατάστημα κινητής έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με αυτό που γίνετε με τις συσκευές .Οι εταιρείες  προωθούν συσκευές smartphones με έμφαση στην πρόσβαση στο internet πράγμα λογικό αφού από εκεί μόνο προσβλέπουν αύξηση εσόδων ,με αποτέλεσμα να μην εισάγονται κλασικές συσκευές με πληκτρολόγιο συσκευές .Τρανό παράδειγμα η sony ericsson που αυτή την στιγμή δίνει στην αγορά μόνο ένα φτηνό μοντέλο με πλήκτρα και όλα τα άλλα είναι touch.Η ΝΟΚΙΑ που είχε την πιο πλήρη γκάμα την μειώνει συνεχώς  για LG και SAMSUNG μην το συζητήσουμε καλύτερα .

Τι συμβαίνει πραγματικά όμως και αγνοούν τους καταναλωτές τόσο επιδεικτικά? Αν δείς την γκάμα των εταιρειών στο gsm είναι γεμάτη από τηλέφωνα απλά δεν εισάγονται επίσημα στην χώρα μας ,δόξα το θεό που υπάρχουν και ανεξάρτητοι εισαγωγείς και βλέπουμε και κανένα τηλέφωνο να κυκλοφορεί .Άσε τις τιμές ,που δεν βγαίνει άκρη .Οι διαφορές τιμών που έχουν τα επίσημα δίκτυα από τις ανεξάρτητες εισαγωγές είναι απίστευτες. Είναι απορίας άξιο πως προκύπτουν αυτές οι διαφορές .

Δείτε και θαυμάστε:

ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ
I phone 4 16g 525-599 €
675€
nokia c5-03 138€
159€
sony ericsson experia arc 330-350 €
449€
nokia X7 320-350 €
519€

 Και μην μας πει κάποιος ότι έχουμε κάνει επιλογή στα μοντέλα γιατί υπάρχει λίστα με όλες σχεδόν τις συσκευές .Άρα , κάποιος μας δουλεύει  .Επίσης όλες αυτές οι συσκευές έχουν επίσημη εγγύηση αντιπροσωπίας άρα μην μας ισχυριστείτε τα διάφορα περί παραεισαγωγών και άλλα τέτοια γραφικά .Δηλαδή πρέπει να πειστούμε ότι ένας εισαγωγέας που φέρνει 100-200 τεμάχια μπορεί να πουλάει 200 € φθηνότερα από την VODAFONE ,τον ΓΕΡΜΑΝΟ ,ΤΗΝ WIND κλπ. Και επειδή παρακολουθώ τις τιμές συνεχώς σας διαβεβαιώνω ότι όλο αυτό είναι μια μόνιμη κατάσταση. Και μπορώ να καταλάβω μία διαφορά τιμής στα 20€ στα 30€ λόγω μεγαλύτερων εξόδων των οργανωμένων αλυσίδων ,αλλά τα παραπάνω είναι άνω ποταμών .Σήμερα υπάρχουν στο Ίντερνετ εκατοντάδες καταστήματα που πουλάνε σε αυτές τις τιμές, με τα υπόλοιπα να δείχνουν εγκλωβισμένα.

Η πολιτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που κάποτε έφερνε πελάτες στα καταστήματα τώρα τους καταστρέφει .Γνωστός έμπορος που έχει πέντε καταστήματα κινητής μου είπε ότι τον συμφέρει καλύτερα να προμηθεύεται συσκευές σε τιμές λιανικής από το ίντερνετ παρά να ψωνίζει χονδρική από το δίκτυο του.Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο .Αλήθεια ποιοί ευθύνονται για αυτή την κατάσταση? Οι καταναλωτές προτιμούν τα καταστήματα των αλυσίδων επειδή αισθάνονται εμπιστοσύνη .Ποιοί είναι αυτοί  που ανεύθυνα καταστρέφουν αυτή την εικόνα? Τα σενάρια είναι δύο .Ή οι κατασκευαστές πουλάνε ακριβά στα δίκτυα ,ή πουλάνε σε κανονικές τιμές και τα δίκτυα έχουν βρεί άλλλον έναν τρόπο να κερδοσκοπούν βάζοντας καπέλο στις τιμές των συσκευών.Το σίγουρο είναι ότι οι λιανοπωλητές είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού από την πώληση συσκευών βγάζουν ψίχουλα.

Στο επόμενο θα σας δείξουμε πως τελικά οι εταιρείες έχουν πιέσει όλη την αγορά και δεν επενδύουν τίποτα , παρά μόνο εισπράττουν από τους καταναλωτές μειώνοντας συνεχώς το επίπεδο εξυπηρέτησης.

Λίγο υπομονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)