Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Σε Μετάβαση"

Η διαδικασία της μετάβασης προϋποθέτει την ύπαρξη ανοιχτού πνεύματος και τη συνειδητοποίηση ότι μία κατάσταση οδηγεί σε αδιέξοδο. Παράλληλα προκαλείται η ανάγκη για αλλαγή σκέψης και συμπεριφοράς ώστε το πρόβλημα να ειδωθεί από εντελώς διαφορετική οπτική και να καταστεί δυνατή η ανεύρεση εναλλακτικής λύσης.

Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων (αλλά και του υπόλοιπου κόσμου) κουράστηκε από τη μιζέρια, την κακομοιριά, τον ωχαδερφισμό, τα βολέματα και τα συμφέροντα του καθενός.

Δε θέλουμε να υπάρχουν πεινασμένοι άνθρωποι στους δρόμους ή κλεισμένοι στα σπίτια τους, δε θέλουμε να αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας γιατί κάποιοι τους έκαναν να νιώθουν μηδενικά. Δε θέλουμε να γίνονται πόλεμοι για το νερό, το πετρέλαιο ή την τροφή. Δε θέλουμε να καταστρέφουμε τη γη που μας φιλοξενεί. Δε θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί εμείς δεν έχουμε κατσίκα.


Η ταινία "In Transition 1" ("Σε Μετάβαση, νο.1") παρουσιάζει τοπικές δράσεις από την Μ.Βρεταννία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες περιοχές, όπου έχουν ξεπηδήσει κινήματα προστασίας της πόλης, της ζωής, του περιβάλλοντος, τοπικά νομίσματα, δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι πλέον παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και με το τεράστιο αποθεματικό τους σε ενέργεια και δημιουργική φαντασία υλοποιούν έναν κόσμο "φιλικό" προς το περιβάλλον μας και αρμονικό προς τους εαυτούς μας.

Η Μετάβαση αυτή αποτελείται από ενέργειες που δεν ξέρουμε που ακριβώς θα οδηγήσουν. Γνωρίζουμε όμως ότι γίνονται για να μπορέσει να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα και τη γη στο σύνολό της.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές παρόμοιες κινητοποιήσεις τις οποίες φυσικά υποστηρίζουμε. Κάθε κίνηση αλληλεγγύης, αδελφοσύνης και αγάπης θα μας βρίσκει δίπλα της.

Ας απολαύσουμε την ταινία κι ας σκεφτούμε αισιόδοξα και δημιουργικά.

(Σύνταξη, επιμέλεια:  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)