Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός ο Μουαμάρ Κανταφι. Τέλος εποχής για την Λιβύη.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Μια νέα εποχή ξεκινά για την Λιβύη, νεκρός ο "τύραννος" Καντάφι, τώρα όμως ξεκινά η καινούργια τυραννία τους. Το σκηνικό το έχουμε ξανά δει, τα κοράκια από πάνω για να λεηλατήσουν να αρπάξουν και να δεσμεύσουν όσα μπορούν περισσότερα. Η Δύση έβαλε το χεράκι της για μία ακόμα φορά για να επιφέρει την "απελευθέρωση" ενός λαού όπως έκαναν στην Σερβία (που το ζήσαμε πολύ καλά) κλπ. Το αίμα και η μυρουδιά του θανάτου απλώνεται παντού. Ουδέποτε μας έπεισαν ότι οι πόλεμοι έγιναν με αγνό σκοπό, οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ντρεπόντουσαν και να είχανε την διεθνή κατακραυγή. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε μέλη αυτής την κοινωνίας γιατί είδαμε βίντεο με νεκρούς, τραυματισμένα παιδάκια, νεκρά παιδιά και τώρα τι θα πούμε? "Μπράβο στους δολοφόνους των λαών". Αλλά η δολοφονία τώρα αρχίζει με την δέσμευση της Λιβύης στους απελευθερωτές της. Λυπόμαστε που ένας ακόμα λαός πέφτει στα δόντια του λύκου. 

Στα τραύματά του φέρεται να υπέκυψε ο Λίβυος συνταγματάρχης, Μουαμάρ Καντάφι, όπως αναφέρει το Reuters. Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει σύντομα ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης Μουσταφά Τζαλίλ, σύμφωνα με την λιβυκή τηλεόραση.

Στρατιωτικός διοικητής δηλώνει στο Reuters ότι ο συνταγματάρχης επιχείρησε να διαφύγει από τη γενέτειρά του με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του, αφότου αιχμαλωτίστηκε κοντά στην Σύρτη, αναφέρει το Al Jazeera.

Ενας άλλος αξιωματικός του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι ο πρώην εκπρόσωπος της έκπτωτης κυβέρνησης Καντάφι, Μούσα Ιμπραήμ, συνελήφθη επίσης κοντά στην Σύρτη, ενώ ο Αμπντούλ Χακίμ Αλ Τζαλίλ, στρατηγός της 11ης Ταξιαρχίας είπε ότι είδε το πτώμα του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Καντάφι, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ.

"Το είδα με τα μάτια μου", είπε και έδειξε στο Ρόιτερς το σώμα του Τζαμπρ. "Ο Μούσα Ιμπραήμ συνελήφθη επίσης και αμφότεροι μεταφέρθηκαν στον θάλαμο επιχειρήσεών μας", πρόσθεσε.

πηγή Σύνδεσμος 71

Τελειώνουν οι εχθροπραξίες...

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε, δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι» δήλωσε ο συνταγματάρχης και επικεφαλής των επιχειρήσεων στην πόλη, Yunus Al Abdali.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η κυριαρχία των λιβυκών μεταβατικών κυβερνητικών δυνάμεων στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι είναι ολοκληρωτική. Οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν όλες τις θέσεις που κρατούσαν οι δυνάμεις του έκπτωτου ηγέτη και πλέον καταδιώκουν τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν.

Η Σύρτη ήταν το τελευταίο προπύργιο των κανταφικών δυνάμεων σχεδόν τρεις μήνες μετά την εκδίωξη του Συνταγματάρχη.


1 σχόλιο:

  1. η φωτο και τα βίντεο που κυκλοφορούν μου θυμίζουν τους προφήτες που θα σκοτωθούν μέσα στην Ιερουσαλήμ και θα τους δει όλος ο κόσμος. (από την Αποκάλυψη)

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)