Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 - ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας για την απογραφή http://eleftheroiellines.blogspot.com
παρουσιάστηκε το δίλημμα τι κάνουμε όταν θα έρθει ο απογραφέας, θα  του δώσουμε τις πληροφορίες που θα μας ζητήσει; Το παρακάτω βίντεο έχει όλες τις απαντήσεις από την πλευρά της στατιστικής υπηρεσίας.





Θα επισημάνουμε ότι το ερωτηματολόγιο δεν πείθει κανένα μας ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο για στατιστικά στοιχεία. Μέσα στο βίντεο διακρίνουμε τρία σημεία:

1ον  λένε «επιτέλους να δούμε πόσοι είμαστε» αλλά η ερώτηση «που διανυκτέρευσα χθες το βράδυ» δείχνει την τεράστια διαφορά της ποσότητας του πληθυσμού με την αδιάκριτη αυτή ερώτηση. Υπάρχει μία μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες στατιστικής, με την χρήση πολλαπλών ερωτήσεων δημιουργώντας φόρτιση στον ερωτούμενο απάντά και στην πιο αδιάκριτη ερώτηση με ειλικρίνεια και θυμό για να τους ξεφορτωθεί, αυτή η μέθοδος έχει σκοπό ο ερωτούμενος να μην έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί εάν πρέπει να απαντήσει ή όχι.

2ον η δ/ντρια της στατιστικής έρευνας αναφέρει ότι δε  θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του νόμου που προβλέπουν κυρώσεις για όποιους δεν δεχθούν να απογραφούν.      

3ον δε θα υπάρξει διαχωρισμός στο ερωτηματολόγιο με τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς, δηλαδή θα μας αντιμετωπίζουν το ίδιο με τους λαθρομετανάστες.



Μια άλλη άποψη που επικρατεί στο διαδίκτυο είναι η ακόλουθη:

ΑΠΟ 65.000 ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
ΤΡΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ 65.000 ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ .
ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.




Ο Μητροπολίτης ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ δηλώνει δημοσίως ότι αρνείται να συμμετάσχει στην απογραφή. http://thriskeftika.blogspot.com

Η απόφαση είναι δική σας, εάν θα δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε έναν άγνωστο, με το ρίσκο να εκτεθείτε σε πολλούς κινδύνους, λόγω διαφορετικής χρήσης ή και διάρρευσης αυτών των δεδομένων ή ακόμα και κλοπής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)