Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο Facebook
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στο Facebook (FB από εδώ και πέρα) και θεωρήσαμε πως μπορεί να σας ενδιαφέρουν!
Σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι ευκολότερο να το μοιραστέιτε / share με τους φίλους σας
Στο θέμα μας τώρα:
Αναρωτηθήκατε γιατί τον τελευταίο καιρό όταν ανεβάζετε κάποια δημοσίευση στο προφίλ σας (πχ στο status/κατάσταση ή φωτογραφίες κτλ) σχεδόν πάντα ένας συγκεκριμένος αριθμός φίλων σχολιάζει και κάνει Like/ Μου Αρέσει?
Αντίστοιχα μήπως έχετε παρατηρήσει πως βλέπετε στο «Νews Feed/Τελευταία Νέα» νέα και ανακοινώσεις από συγκεκριμένους μόνο φίλους?
Μήπως οι υπόλοιποι, μέχρι πριν λίγο καιρό, σταθερά εμφανιζόμενοι φίλοι σας έπαψαν να ενδιαφέρονται ξαφνικά?
Πριν αρχίσετε να ανησυχείτε γιατί άρχισαν ξαφνικά μαζικά να σας «αγνοούν» ή γιατί έχουν εξαφανιστεί οι υπόλοιποι φίλοι σας, σας έχουμε την απάντηση!!!
Όλα τα παραπανω λύνονται και εξηγούνται γιατί οφείλονται σε μια νέα ρύθμιση του FB που ενεργοποιήθηκε αυτόματα σε όλα τα profiles!
Συγκεκριμένα , πλέον όλες οι κοινοποιήσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, status updates κτλ εμφανίζονται αυτόματα από (αλλά και προς) τους
ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή της αλλαγής (10 Μαρτίου μας ανέφεραν) θα βλέπετε στο προφίλ σας νέα από τους φίλους που αλληλεπιδρούσατε περισσότερο τις τελευταίες μέρες πριν την αλλαγή!
Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους σας!!
Και αυτοί θα βλέπουν νέα και ανακοινώσεις από τους φίλους που αλληλεπιδρούσαν τις τελευταίες ημέρες!
Οπότε σιγά σιγά θα αρχίσει να μικραίνει ο αριθμος των φίλων σας που «βλέπουν» αυτά που ανεβάζετε αλλά και από όλο λιγότερα και συγκεκριμένα ατομα θα βλέπετε αυτά που εκείνα ανεβάζουν ως status/κατάσταση κτλ… Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις αγαπημένες σας σελίδες!
Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να επιστρέψετε στην προηγούμενη «φυσιολογική» διαδικτυακή κοινωνική σας ζωή θα πρέπει να κάνετε τα εξής απλά πράγματα!
Ας τα δούμε από την αρχή:
1. Στην «αρχική σας σελίδα/Home» στο «News feed / Τελευταία Νέα» θα πρέπει να κάνετε click στην κορυφή και να επιλέξετε να βλέπετε τα «Πιο Πρόσφατα/ Most Recent» νέα.
2. Αφού βλέπετε πλέον τα «Πιο Πρόσφατα Νέα/ Most Recent News», κάνετε ξανά click πάνω στο σύνδεσμο «Πιο Πρόσφατα / Most Recent» (ή στο βελάκι που θα εμφανίζεται πλέον δεξιά από το σύνδεσμο).
Στο πινακάκι που θα ανοίξει (drop down menu) κατεβαίνετε προς τα κάτω και κάνετε click στο «Edit Options / Επεξεργασία Επιλογών».
3. Στο παράθυρο που ανοίγει κάνετε click δίπλα από την επιλογή «Show Posts from / Εμφάνιση δημοσιεύσεων από» και από εκεί που είναι ρυθμισμένο στο «Φίλοι και σελίδες που αλληλεπιδράτε περισσότερο / Friends and Pages you interact with most» επιλέγετε το «Όλοι οι φίλοι και οι σελίδες σας / All of your friends and Pages»
ένα ακόμα βηματάκι…
4.Πατήστε «Save/ Αποθήκευση» και …μαγικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται ξανά φίλοι και δημοσιεύσεις!!
ΒΑΣΙΚΟ: την ίδια ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν σιγά σιγά και οι φίλοι σας οπότε ενημερώστε τους για τις αλλαγές στο FB ή κοινοποιήστε το στο προφίλ σας για να διαβάσουν τη διαδικασία!
ΠΗΓΗ: Dealand.gr
facebook security
Το Facebook προσφέρει εργαλεία για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων του καθένα από εμάς. Μπορείτε να έχετε φίλους με πρόσβαση σε συγκεκριμένες φωτογραφίες μόνο ή πρόσβαση στο chat. Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και τον τρόπο που επιλέγετε να διαχειρίζονται αυτές τον Facebook wall. Οι λίστεςείναι μια σωτήρια λύση που εφαρμόζεται σε πολλά σημεία και παραμετροποιεί την ασφάλεια του Facebook σε απίστευτο βαθμό.
Σε 4 λεπτά θα μάθετε πως μπορείτε να θωρακίσετε το προφίλ σας έτσι ώστε η μαμά και ο μπαμπάς να βλέπουν μόνο αυτά που πρέπει, οι συνάδελφοι από το γραφείου να μην έχουν ιδέα για το τρελό πάρτι εχθές το βράδυ και αυτοί που μόλις έγιναν φίλοι να βλέπουν μόνο ότι πρέπει να βλέπει ένας άγνωστος. Lights off και προσοχή στην λεπτομέρεια για την δική σας ασφάλεια στο Facebook.


To Facebook παρέχει στους χρήστες του επιπλέον ρυθμίσεις ασφαλείας!




Όλοι οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση SSL (Https) που τους παρέχει το Facebook για να αποτρέψουν τους χάκερ να μπουν στη σελίδα τους και να πάρουν τον έλεγχο του προφίλ τους.

Η κρυπτογράφηση, SSL είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τράπεζες για να μπορεί ο χρήστης να μπαίνει από το σπίτι του στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να ενεργοποιήσει τη νέα επιλογή ασφαλείας είναι να πάει στο μενού των ρυθμίσεων (Account Settings) της σελίδας του στο Facebook και στο υπομενού account security να ενεργοποιήσει επιλέγοντας πάνω στο Browse Facebook on a secure connection (https) whenever possible.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)