Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Μια προσφιλής συνήθεια των χρηστών του διαδικτύου είναι να μοιράζονται την τοποθεσία τους.
Με υπηρεσίες όπως το Google Latitude μπορούν να ενημερώνουν τους φίλους τους για το πότε είναι κοντά τους. Επίσης το Foursquare έχει μετατρέψει την αναφορά των παραπάνω ενημερώσεων σε παιχνίδι.
Σύμφωνα με την διαπίστωση του Γερμανού βουλευτή των "Πρασίνων" ο Malte Spitz, παρακολουθούμαστε συνεχώς είτε το κάνουμε με τη θέλησή μας είτε όχι. Οι providers κινητής τηλεφωνίας, δεν συνηθίζουν να αποκαλύπτουν τον όγκο των πληροφοριών που συλλέγουν, οπότε ο κύριος Spitz, πήγε στο δικαστήριο για να μάθει πόσα γνώριζε για τις πρόσφατες τοποθεσίες του, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας του, η Deutsche Telekom.
Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: Σε μια περίοδο έξι μηνών (από τις 31 Αυγούστου 2009 έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2010), η Deutsche Telekom κατέγραψε και αποθήκευσε τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, περισσότερες από 35.000 φορές.
Σύμφωνα και με τους ειδικούς σε θέματα ιδιωτικότητας, ο κύριος Spitz κατάφερε να δώσει μια -άνευ προηγουμένου- πολύ καλή εικόνα για το τι δεδομένα συλλέγονται όταν περπατάμε αμέριμνοι, έχοντας μαζί τα κινητά μας τηλέφωνα. Αντίθετα με πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που στέλνουν "cookies" στους υπολογιστές χρηστών για να συνδέσουν την τα δεδομένα της σελίδας με τους χρήστες, οι εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ... καθίσουν αναπαυτικά και να πατήσουν το κουμπί "record".
"Όλοι μας περιφερόμαστε έχοντας ο καθένας μας μια 'ετικέτα' που δεν είναι άλλο από τον αριθμό τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με εμάς και επίσης αναφέρει ποιόν καλέσαμε και τι κάνουμε με το τηλέφωνο" δήλωσε η Sarah E. Eilliams, ειδική σε θέματα ανάδειξης πληροφορίας(graphic information), στο αρχιτεκτονικό τμήμα του πανεπιστημίου της Columbia. "Δεν γνωρίζουμε καν τα δεδομένα που στέλνουμε".
Ο εντοπισμός της τοποθεσίας ενός πελάτη, είναι μέρος του κύκλου εργασιών των εταιριών παροχής κινητής τηλεφωνίας. Κάθε επτά δευτερόλεπτα, ο provider οποιουδήποτε χρήστη με ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, αποφασίζει για το ποιά κεραία είναι πιο κοντά, ώστε να κάνει την καλύτερη και πιο αποδοτική δρομολόγηση των κλήσεων. Προφανώς, για λόγους χρέωσης, αποθηκεύεται και το μέρος από το οποίο προήλθε η κλήση καθώς και η διάρκειά της.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)