Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

Κάθε εποχή φέρνει μαζί της διάφορες ιώσεις και κρυολογήματα. Τα κρυολογήματα αυτά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οφείλονται σε ιούς...
Εν τούτοις και παρά το γεγονός ότι αρκούν συνήθως λίγα αντιπυρετικά ή αντιβηχικά για την αντιμετώπισή τους γίνεται μία αλόγιστη και επικίνδυνη κατάχρηση αντιβιοτικών με συνέπεια σημαντικές οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις.


Τα αντιβιοτικά αποτελούν μία κατηγορία σωτήριων φαρμάκων που έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ωστόσο, η συχνή χρήση προκαλεί ένα σημαντικό πρόβλημα γιατί βοηθάει στο να χάσουν τα αντιβιοτικά φάρμακα την αποτελεσματικότητά τους και τα μικρόβια να αναπτύσσουν όλο και πιο εύκολα μηχανισμούς με τους οποίους καθίστανται ανθεκτικά.

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών εκτός του κινδύνου της ανάπτυξης ανθεκτικών μικροβίων εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους παρενεργειών με το να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς. Και στην περίπτωση που το αντιβιοτικό δόθηκε γιατί έπρεπε να δοθεί τότε δεν υπάρχουν προβλήματα. Αν όμως η λήψη του αντιβιοτικού έγινε άσκοπα, όπως π.χ. για την αντιμετώπιση ενός κοινού κρυολογήματος τότε χωρίς κανένα αναμενόμενο όφελος το άτομο εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, θα πρέπει:

1.Nα αποφεύγετε να λαμβάνετε από μόνοι σας οποιαδήποτε αντιβίωση.

2.Να συμβουλεύεστε πάντοτε τον γιατρό σας για οποιονδήποτε πυρετό ή λοίμωξη παρουσιάσετε.

3.Να ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας σ' ότι αφορά τη δοσολογία αλλά και τη διάρκεια λήψεως των αντιβιοτικών που σας συνέστησε.



ΠΗΓΗ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)